01.07.2024
5dk okuma

Peşinatsız Konut Kredisi Alınır mı? (4 Alternatif)

Peşinatsız Konut Kredisi Alınır mı? (4 Alternatif)
Bazı bankaların sunduğu avantajlardan biri de peşinatsız konut kredisi vermeleridir. Böylece peşinat bulmak için uğraşmazsınız. Hatta evin %100’ü için kredi kullanabilirsiniz.
Peşinatsız konut finansmanı kullanabilmenizi sağlayan 4 alternatif bulunmaktadır. Bunlar; ipotek gösterme, banka anlaşmalı firmalardan konut sahibi olma, peşinatsız konut kredisi veren bankalardan kredi kullanmak ve RUUF Parça Parça Sahiplik Sistemi’dir.
Peşinatsız konut kredisinden faydalanabilmeniz evin fiyatıyla ilgili bir durumdur. Genellikle bankalar, bazı limitler belirler. Belirtilen limitin üzerinde fiyata sahip olan evler için bu krediden faydalanamazsınız. Evin fiyatı arttıkça kullanılabilecek kredi oranı düşer. Bu gibi durumlarda bazı bankalar, kalan tutarı ihtiyaç kredisi olarak kullandırtırlar. Parça Parça Sahiplik Sistemi ise sizi limitlerden kurtarır ve 15 yıla varan vadeler ile erişilebilir bir şekilde istediğiniz evi almanıza olanak tanır.

Peşinatsız Ev Sahipliği İçin 4 Alternatif

Peşinat ödemeden ev sahibi olmak için 4 alternatifiniz var. Bunların başında ipotek göstermek gelir. Sonrasında banka anlaşmalı firmalardan konut sahibi olabileceğiniz gibi peşinatsız konut kredisi veren bankalardan da finansman ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Peki 4. alternatifin sizin için en iyi alternatif olabileceğini söylesek ne düşünürsünüz? En iyi alternatif RUUF Parça Parça Sahiplik Sistemi ile tanışmadan seçeneklerinizi değerlendirmeyiniz.
Peşinatsız Ev Sahibi Olma Yöntemleri:
  • İpotek Göstererek Peşinatsız Konut Kredisi Almak
  • Banka Anlaşmalı Firmalardan Konut Sahibi Olma
  • Peşinatsız Konut Kredisi Veren Bankalardan Kredi Kullanmak
  • RUUF Parça Parça Sahiplik Sistemi ile Peşinatsız Ev Sahipliği

1. İpotek Göstererek Peşinatsız Konut Kredisi Almak

Çalıştığınız bankanın peşinatsız konut kredisi şartlarında evin piyasa değeri için bir limit varsa ve alacağınız evin değeri bu limiti aşıyorsa bankanız size %80 veya %90 oranında kredi verir. Bu durumda, kalan kısma karşılık bir evi ipotek gösterebilirsiniz.
İpotek göstereceğiniz ev size ait olmak zorunda değildir. Akraba, arkadaş ya da aile bireylerinden birine ait bir evi de ev sahibinin rızası doğrultusunda ipotek gösterebilirsiniz.

2. Banka Anlaşmalı Firmalardan Konut Sahibi Olma

Bankalar, bu anlaşmaları genellikle sıfır konutlar için yaptığından dolayı fiyatların, ikinci el konutlara göre biraz daha yüksek olacağını unutmayınız. Başta İstanbul gibi büyükşehirler olmak üzere pek çok bölgede ve projede bu anlaşmalardan faydalanma şansınız vardır. Bu tür projelerde farklı büyüklükte evler olduğu için seçeneğiniz de fazla olur.
Bir eve sahipseniz veya satın alacağınız evde oturmayı düşünmüyorsanız, anlaşmalı projeleri yatırım amaçlı olarak değerlendirebilirsiniz. Bu durumda bankanın sunduğu avantajlara, her zaman olduğu gibi faiz oranlarına ve satın alacağınız evin lokasyonuna dikkat etmelisiniz.

3. Peşinatsız Konut Kredisi Veren Bankalardan Kredi Kullanmak

Günümüz şartlarında "100% mortgage" olarak da bilinen peşinatsız konut kredisi ile konut sahibi olmak zorlaşmıştır. Bu seçeneği sunan bankalar genel olarak sizden hem yeni evinizi hem de eski evinizi ipotek ettirmenizi istemektedir.
Peşinatsız konut kredisi veren bankalardan kredi kullanmak istediğinizde size;
  • 180-240 aya kadar vade imkânı,
  • Sabit faiz oranı ile öngörülebilir ödemeler,
  • Satın alacağınız evin ekspertiz değerinin %100’üne varan kredi imkânı sunarlar.
Peşinatsız %100 konut kredisi koşulları her bankada farklılık gösterse de genel olarak şu şekildedir:
  • Kredinizi TL cinsinden kullanmanız gerekir.
  • Hem mevcut hem de satın alınacak konut için ekspertiz işlemi yapılır.
  • Yeni konut kredilerinde geçerli olan, BDDK tarafından belirlenen LTV koşullarına uygun oranlarda kredi kullandırılır.
  • Tapuda mesken olarak geçen yerler için gerçek kişiler tarafından kullanılabilir.
  • Sabit faiz oranlı kredilerde kredi taksitlerinin bir ya da birden fazlasının erken ödemek istediğinizde, kalan vade 36 ayı aşmıyorsa ödenen anapara tutarının %1'ini, 36 aydan fazla ise %2'sini geçmeyecek tutarda masraf tahsil edilir.
  • Teminat olarak mevcut evinizin ve satın alınacak evin gösterilmesi yeterlidir. Banka gerekli gördüğü durumlarda kefil talep etme hakkına sahiptir.

Peşinatsız Konut Kredisi Veren Bankalar

Birçok bankada peşinatsız ev kredisi ürünleri bulabilirsiniz. Bazılarında her zaman bu tip bir kredi bulabilme imkânınız vardır. Bazılarındaysa dönemsel kampanya olarak bu hizmeti görebilirsiniz. Peşinatsız konut kredisinin şartları her bankada farklılık gösterebilir. Bu nedenle, peşinatsız konut kredisi veren bankaların tümünü incelemek sizin için faydalı olacaktır. Bütçenize en uygun olanı tercih etmek için alttaki listeden peşinat istemeyen bankaları inceleyebilirsiniz.
Peşinatsız Konut Kredisi Veren Bankalar:
  • Akbank
  • Garanti BBVA
  • HSBC
  • QNB Finansbank
  • TEB
  • Yapı Kredi
  • Vakıfbank
  • Ziraat Bankası

Peşinatsız Konut Kredisi Faiz Oranları

Peşinatsız konut kredisi, ev sahibi olmak isteyenler için finansal yükü hafifleten bir seçenek olabilir. Peşinatsız kredi kullanımı daha yüksek faiz oranlarına tabi tutulabilir. Bu tür krediler, bankaların müşterilere sunduğu bir avantajdır, ancak daha riskli kabul edilen bir finansman yöntemi olduğu için faiz oranları artar. Günümüz koşullarında konut kredilerinde yüzde 50'ye varan peşinat talep edilirken peşinatsız kredilerde bu oran sıfır olabilir.
Peşinatsız krediler için faiz oranları, konut kredisi faiz oranları için olduğu gibi, kredi türüne, vadeye, müşterinin kredi geçmişine ve finansal durumuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Peşinatsız konut kredisi faiz oranları 2024 yılı için bankadan bankaya değişiklik göstermekle birlikte %3,05 ile %6,99 arasındadır. Kredi geçmişi temiz olan ve finansal durumu güçlü olan bireyler, daha uygun faiz oranlarına sahip olabilirler.
Risk faktörleri nedeniyle peşinatsız konut kredilerinin faiz oranları, diğer konut kredilerine kıyasla biraz daha yüksek olabilir. Bu nedenle, peşinatsız kredi kullanmayı düşünen bireylerin, kredi koşullarını dikkatlice incelemeleri ve uzun vadede maliyetleri değerlendirmeleri önemlidir. Konut kredisi hesaplama aracımızı kullanarak kredi koşullarını ve ödeme planlarını karşılaştırabilirsiniz.

4. En İyi Alternatif: RUUF Parça Parça Sahiplik Sistemi ile Peşinatsız Ev Sahipliği

RUUF ile kredilerde bulunan 10 milyon TL limitine takılmadan dilediğiniz evin sahibi olmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca düşük taksit ödeme bariyeri sayesinde, hayalinizdeki eve erişilebilir şartlarda kavuşursunuz. Ek masraflar, sigortalar ve benzeri ödemeler ile uğraşmak zorunda kalmazsınız. Ödeme şartlarında zorladığınız zaman ise birikiminizi kaybetme veya faiz şartlarında ana parayı yönetememe gibi problemleriniz olmaz. Ödeyemediğiniz veya evden vazgeçtiğiniz an evin değeri üzerinden birikiminizi alır, hayatınıza devam edersiniz.
Peşinat ödemeden ev sahibi olmanın en güzel yolu RUUF Parça Parça Sahiplik Sistemi’nin sağladığı avantajlardan faydalanarak siz de hemen evinize kavuşabilirsiniz!
Birikimsiz ev sahibi olmak RUUF ile mümkün! Kendi belirlediğiniz taksitli ödeme seçeneğiniz ile evinizde bugünden yaşamaya başlayın. Evinize parça parça sahip olun. Ev almak için banka banka gezmek yerine RUUF ile hayatı yakalayın! Siz de hemen bekleme listesine kaydolun, peşinat ödemeden ev sahibi olun.
Paylaş
Bugün taşının, parça parça sahip olun!
Hemen şimdi kayıt olarak hayalinizdeki eve sahip olmak için ilk adımı atabilir,
bekleme listesinde yerinizi alabilirsiniz.