05.06.2024
3dk okuma

Konut Kredisiyle Ev Almak Mantıklı mı?

Konut Kredisiyle Ev Almak Mantıklı mı?
Konut kredisiyle ev almak, bazı durumlarda mantıklı olabilir. Ancak borç yükü, yüksek faizler ve ekonomik dalgalanmalar risk oluşturabilir. Diğer taraftan, kredi olmadan ev sahibi olmanın maliyetli olması, krediyi cazip kılabilir. Kişinin finansal durumu, geliri ve kredi koşulları dikkatlice değerlendirilmelidir.
Düşük faiz oranlarıyla uzun vadeli konut kredisi almak, kişinin mülk sahibi olmasını ve kira ödemek yerine kendi evinde oturmasını sağlar. Ev sahibi olmanın getirdiği finansal güvence sayesinde gelecek endişesi ortadan kalkar.
Ancak konut kredisiyle ev almanın getirdiği maliyetler ve riskler de göz önünde bulundurulmalıdır. Özellikle, ek maliyetler (sigorta, vergiler, bakım masrafları vb.) ve beklenmedik durumlar (iş kaybı, sağlık sorunları, piyasa değişiklikleri vb.) dikkate alınmalıdır.
RUUF ise ev sahipliği sürecini kolaylaştırmak için konut kredilerine kıyasla daha esnek bir seçenek sunar. Ev sahibi adayları, tek seferde yüksek bir bedel ödemek yerine, aylık taksitlerle kira öder gibi ev sahibi olabilirler.
Parça Parça Sahiplik Sistemi sayesinde, konut kredilerine kıyasla aylık kira bedeline daha yakın ödemeler ve 15 yıla varan uzun vadeli seçeneklerle, hemen eve taşınma imkanı sağlanır. Bu sayede ev sahibi olmak daha kolay ve erişilebilir hale gelir.
Peşinatsız Ev Sahibi Ol & Hemen Teslim Al
RUUF ile istediğiniz eve peşinat ödemeden sahip olun, içinde hemen oturmaya başlayın.
Hemen Başvur

İçinde Oturma Amacıyla İlk Konut Sahipliğinde Konut Kredisi Kullanımı

İlk konut sahipliğinde içinde oturma amaçlı konut kredisi kullanmak, devlet desteği ve avantajlı faiz oranı sunulduğunda oldukça cazip bir seçenektir. Düşük taksitlerle 15 yıla kadar vade imkânı ve vergi avantajları sayesinde bütçenizi zorlamadan ev sahibi olmanız mümkündür.
Ancak içinde oturma amacıyla alınan ev için evin tamamına kredi çekmek istediğinizde bu mümkün olmayacaktır. 24.02.2023 tarihli BDDK kararına göre evin ekspertiz değerinin en fazla %90'ına kadar kredi çekilebilmektedir. Almak istediğiniz evin sahiplik durumu, enerji sınıfı ve değerine göre, ödemeniz gereken peşinat %10 ila %75 arasında değişecektir. Bu durumda elinizdeki tüm birikimi peşinat ödeme için kullanmak durumunda kalmanız kaçınılmazdır.
Oysa ki RUUF gibi bir konut finansmanı seçtiğinizde peşinat yükünüz olmadığı gibi ödemeleriniz geciktiğinde de herhangi bir faiz olmadan yeni bir ödeme planı hazırlanır.
Peşinat için ihtiyaç kredisinden faydalanmak yerine RUUF Parça Parça Sahiplik Sistemi gibi alternatif konut finansmanı seçeneklerini değerlendirmek uzun vadede daha mantıklı bir seçim olur. Çünkü ihtiyaç kredisinde faiz oranları yüksektir. Ödemelerde yaşanacak herhangi bir sorun kredi notuna etki eder. Oysa ki Parça Parça Sahiplik Sistemi sunan konut finansmanı seçeneğinde faiz sorunları yaşanmaz.
İlk konut sahipliği için RUUF Parça Parça Sahiplik Sistemi ile hem peşinatlı ve hem peşinatsız ev sahibi olmak mümkün. Esnek ödeme planı sayesinde ödemelerin planlaması daha iyi yönetilebilir.

Yatırım Amacıyla Konut Sahipliğinde Konut Kredisi Kullanımı

Yatırım amaçlı kredi kullanımı nakit sermayeyi korumak için tercih edilebilir. Mortgage türü konut kredilerinde vergi avantajı gibi fırsatlar varken faiz yükü ve piyasa riski de göz ardı edilmemelidir. Tüm koşullar değerlendirildiğinde yatırım amaçlı konut sahipliğinde konut kredisinden faydalanmak ne kadar yararlı olacak bunun üzerine düşünmek gerekir.
Evin tamamı için konut kredisinden faydalanılamadığı için yatırım amaçlı konut sahipliğinde piyasa değerlendirmesi, kira geliri ve amortisman süreleri daha önemli hale gelmiştir. Tüm bu nedenler göz önünde bulundurulduğunda gayrimenkul yatırım fonlarına yatırım yapmak çok daha mantıklıdır.
RUUF Invest, yüksek peşinat gerektiren konut kredilerinin aksine düşük başlangıç maliyetiyle yatırım yapma fırsatı sunar. Geleneksel şekilde konut kredisiyle bir konut aldığınızda sadece kira geliriyle gelir elde edersiniz. RUUF Invest ile yatırım yaptığınızda ise kira ve temettü getirisinden faydalanacağınız gibi değer artış kazancından da yararlanırsınız. Yatırım özgürlüğü sağladığı için yatırımınızı adım adım büyütebilirsiniz.
Paylaş
Bugün taşının, parça parça sahip olun!
Hemen şimdi kayıt olarak hayalinizdeki eve sahip olmak için ilk adımı atabilir,
bekleme listesinde yerinizi alabilirsiniz.