01.08.2023
4dk okuma

Hızlı Ev Sahibi Olmak İçin Yapılması Gerekenler

Hızlı Ev Sahibi Olmak İçin Yapılması Gerekenler
Hızlı ev sahibi olmak için öncelikle iyi bir araştırma yapmak gerekir. Bu nedenle konut finansmanlarını araştırarak başlayabilirsiniz. Konut kredisi kullanacaksanız hangi bankadan ne kadar faiz oranıyla kredi çekebileceğinizi değerlendirmek sizin için çok faydalı olur. Hemen yerleşmenizi sağlayacak bir sistem var mı? Varsa ona öncelik tanımak sizi ne kadar rahatlatır bunu bir düşünün.

Konut finansmanlarını araştırın

Konut finansmanlarını araştırmak sizin için büyük bir avantaj olur. Çünkü birden fazla ödeme seçeneğinizin olduğunu bilmek rahatlatır.
Konut edinme amaçlı finansman türleri 5 başlık altında toplanmaktadır:
  • Doğrudan Finansman Yöntemi
  • Sözleşme Yöntemi
  • İpoteğe Bağlı Finansman Yöntemi
  • Mevduat Finansmanı Yöntemi
  • RUUF Parça Parça Sahiplik Yöntemi
Yukarıda belirttiğimiz finansman türlerinden birkaçına belki de çoğuna hakimsiniz. Ancak RUUF Parça Parça Sahiplik Yöntemi içlerinde en yenisi. Bu yeni nesil finansman türüyle peşinata ihtiyacınız olmadan hayalinizdeki eve kavuşabilirsiniz.

Tüm masrafları hesaplayın

Hızlı ev sahibi olmak için en önemli aşama. Bu aşamada hızlı sahiplik için maddi durumunuzun yeterli olduğundan emin olun.
Ev alırken ortaya çıkabilecek çeşitli masraflar şunlardır:
Konut kredisi kullanarak veya farklı bir finansman yöntemiyle ev almak istediğinizde çeşitli masrafların oluşmasının yanında, ekonomik koşullara göre kredi almak da güçleşiyor. Özellikle bu dönemde ihtiyaç duyulan kredi miktarına ulaşmak, krediyi temin etme şansımızın olduğu dönemde de faizlerin yüksekliğinden dolayı taksitlerin ödenebilecek üst limitlerin üzerine çıkması koşulları zorlaştırıyor.
RUUF ile ev sahibi olmak çok daha hızlı ve az masraflı bir seçenek. Bulduğunuz evi sizin için satın alalım ve diğer tüm yükümlülükleri yerine getirelim. Siz ise sadece RUUF hizmet bedelini (%1,5) ve talep ediliyorsa emlakçı komisyonunu (%2’ye kadar) ödeyin. Hemen evinize taşınma fırsatını yakalayın.

Konut kredisi başvuru hazırlığını iyi yapın

Ev almak için krediden faydalanmak istiyorsanız [konut kredisi başvuru hazırlığı] iyi yapılmalıdır.
İhtiyacınızı ve bütçenizi iyi belirlediğiniz zaman hızlı ev sahibi olabilirsiniz. Aksi halde seçenekler arasında kaybolur ve süreç istediğiniz gibi gitmez.
Bu nedenle online olarak hangi banka ne kadar konut kredisi veriyor? Faiz oranları nedir? Sizin için hangisi daha avantajlı olur? Önceden bilmek işlerinizi kolaylaştırır.
Emlakçının önündeki ev maketleri hızlıca yerleşilebilecek evleri gösteriyor

Hızlıca yerleşebileceğiniz evlere bakın

Hemen eve yerleşemediğiniz sistemler de süreç çok uzuyor. Bu nedenle süreci kısaltan ne gibi sistemler var bunlara bakıp kendinize yeni bir yol çizebilirsiniz.
Hemen evinize yerleşebileceğiniz sistemlerden biri olan RUUF ile ödeme planınız ve gerekli tüm işlemler planlandıktan sonra evinize yerleşebiliyorsunuz. Böylece beklemek zorunda kalmıyorsunuz.
Seçeneklerinizin neler olduğunu görmek için hemen yerleşebileceğiniz ev ilanlarına göz atın.

Hemen harekete geçin

Araba ve ev alma gibi büyük masraf kalemleri içeren harcamalar yapmanız gerektiğinde ne yazık ki hep en doğru zamanı beklemekle geçiyor zaman. Peki, gerçekten doğru zaman diye bir kavram var mı?
Piyasa hareketliliklerinin hep devam ettiğini göz önünde bulundurunca anlıyoruz ki çoğu zaman en doğru zaman şimdi oluyor. Siz de ev almak için en doğru zamanı şimdiye çevirin. Yeni evinizde yeni bir yaşam kurun.

RUUF’a başvurun

RUUF’a başvurduğunuzda sürecin ne kadar hızlı ilerlediğini görünce hayran kalacaksınız. RUUF’un başvuru sürecini adım adım inceleyelim. Böylece siz de bize hak verin.
1.Adım: Bekleme listesine kaydol Tamamen ücretsiz şekilde kaydınızı tamamlayın. Gelir durumunuzu inceleyelim ve size özel satın alma bütçenizi belirleyelim. (10 dakika)
2. Adım: Hayalindeki evi bul Satın alma bütçeniz ile hayalinizdeki evi bulun. Dilerseniz RUUF’un ilan sayfasından veya çalıştığınız emlakçınızdan istediğiniz evi bulun ve bilgilerini bize iletin. (2 iş günü)
3. Adım: RUUF evini senin için satın alsın Bulduğunuz evi sizin için satın alalım ve diğer tüm yükümlülükleri yerine getirelim. Siz ise sadece RUUF hizmet bedelini (%1,5) ve talep ediliyorsa emlakçı komisyonunu (%2’ye kadar) ödeyin. (5-10 iş günü)
4. Adım: Evine yerleş ve sahip olmaya başla Sahibi olacağınız evinizin anahtarlarını teslim alın ve evinize yerleşin. Aylık ödemeleriniz ile kira öder gibi evinizin parça parça sahibi olun. RUUF size evinizi almanız için ihtiyaç duyacağınız kredinin peşinatını biriktirmenizde yardımcı olacaktır. (10 iş gününe kadar)
5. Adım: Evinin tek sahibi ol veya birikimin ile dilediğini yap Konut kredisi için ihtiyaç duyduğunuz peşinatı biriktirince kredinizi temin edin ve evinizin %100 sahibi olun. Fikriniz değişir de daha büyük veya daha küçük bir eve RUUF ile yerleşmek isterseniz birikiminizi peşinata dönüştürüp yeni eviniz için kullanın. Sistemden tamamen çıkış yapmak istiyorsanız da o güne kadar sahip olduğunuz payların güncel değeri kadar tutarı size ödeyelim (Evin satışı için gerekli emlakçı komisyonu sizden temin edilecektir).
Hayallerinizi daha fazla ertelemeyin. Hemen başvurunuzu yapın!
Paylaş
Bugün taşının, parça parça sahip olun!
Hemen şimdi kayıt olarak hayalinizdeki eve sahip olmak için ilk adımı atabilir,
bekleme listesinde yerinizi alabilirsiniz.