30.04.2024
5dk okuma

Gurbetçi Mortgage Nedir? Yurtdışında Yaşayıp Türkiye'den Ev Satın Almak

Gurbetçi Mortgage Nedir? Yurtdışında Yaşayıp Türkiye'den Ev Satın Almak
Yurt dışında yaşayan ancak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan gurbetçiler kendileri için özel hazırlanmış gurbetçi mortgage kredisinden faydalanabilir. Gurbetçi mortgage kredisi yalnızca mesken alımı için kullanıdırılır.

Gurbetçi Mortgage Nedir?

Gurbetçi Mortgage, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları için Türkiye’den ev satın almayı kolaylaştıran konut kredisi türüdür. Bu kredi sayesinde gurbetçiler, ülkelerinde avantajlı koşullarla ev sahibi olabilirler. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları, gurbetçi mortgage finansmanı ile Türkiye’deki bankalardan almak istedikleri konut için kendilerine özel olarak yapılandırılmış bir kredi kullanırlar.
Gurbetçi vatandaşların, ülkelerine dönmek istediklerinde kullanabilecekleri konut kredisi sayesinde ülkelerinde ev sahibi olmaları mümkün. Gurbetçiler gurbetçi mortgage sayesinde, pratik başvuru şartları ve uygun oranlarla hayallerindeki eve kavuşabilirler.
Türkiye’den ev mi almak istiyorsun?
Hayalindeki evi satın almanın zamanı geldi. Gurbetçilere özel fırsatlar için hemen başvurun ve Türkiye’de ev sahibi olun.
Hemen Kayıt Ol

Gurbetçi Mortgage Başvuru Şartları

Gurbetçi mortgage başvuru şartları arasında; geçerli bir pasaport ve ikamet belgesi bulundurma, gelir belgesi (maaş bordrosu veya vergi beyannamesi) sunma, kredi geçmişi, borçlanma kapasitesi ve teminat gereksinimlerini yerine getirme bulunur.
Ayrıca bazı bankalar ön ödeme yapılmasını veya Türkiye'deki banka hesabına belirli bir miktar paranın yatırılmasını da talep edebilir.
Kimler faydalanabilir?
Türkiye dışında uzun süreli ikamet eden veya çalışan gurbetçiler, yabancı ülkelerde yaşayan Türk vatandaşları ve Türk kökenli kişiler gurbetçi mortgage programlarından faydalanabilirler. Bu kişiler, Türkiye'den konut satın almak veya inşaat projelerine yatırım yapmak için bu özel kredi imkanından yararlanabilirler.
Kefil gerekiyor mu?
Bankalar, gurbetçi mortgage kredisi içi kefil şartı aramıyor. Teminat olarak satın alınan evin ipoteğini gurbetçi mortgage için yeterli bulnuyor.
Hangi konut ve projeler için geçerli?
Gurbetçi mortgage, yalnızca tamamen bitmiş, oturma ruhsatı alınmış konutlar ve yurt dışında yaşayan kişilere özel olarak yapılan projelerde geçerlidir.
Sabit faizli kredilere özel durumlar neler?
Anadolu Bank ve Garanti BBVA’da sabit faizli gurbetçi mortgage kredisinde TL cinsinden kullanabilirsiniz. 300 aya varan vade seçenekleriyle de uygun ödeme fırsatlarından faydalanabilirsiniz. Taksitleriniz için erken ödeme talebinde bulunabilirsiniz. Bu durumda; kalan vade 36 aydan fazla ise %1, kalan vadesi 36 ayı aşan krediler içinse %2 oranında masraf uygulanır.
Kağıt harita üzerinde küpler ile “home” kelimesi

Avantajları

Gurbetçi mortgage’ın en önemli avantajı, yurt dışında sahip olunan gelire göre ödeme planı yapılmasına imkan sağlamasıdır.
Kişiye özel en doğru kredi yapılandırması ile kullanılabilen gurbetçi mortgage finansmanında, bazı bankalar faiz tipini sabit veya değişken olarak belirleme imkanı da sunuyor.
Gurbetçi konut kredisi kullanırken, seçilen faiz tipine bağlı olarak faiz oranı, kredinin kullanıldığı zamanki oranla sabitleniyor. Böylece, gurbetçiler ödemelerinin tutarını öngörme şansını elde ediyor.
Gurbetçi mortgage finansmanının avantajları:
  • Kredi TL cinsinden kullanılabilir.
  • Kredi 300 aya kadar vadelendirilebilir.
  • Kredi için kişiye en uygun ödeme planını belirlenebilir.
  • Faiz tipi sabit veya değişken olarak belirlenebilir. Faiz oranı, seçilen faiz tipine göre kredinin kullanıldığı andaki oranla sabitlenir, bu sayede ödeme tutarı daima öngörülebilir.
  • Ekspertiz değerinin %80'sine kadar kredi kullandırılabilir.
  • KKDF( Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu) ve BSMV (Banka Sigorta Muamele Vergisi) kesintilerinden muaftırlar.

Faiz oranları

Gurbetçi mortgage finansmanını, yine bankadan bankaya değişmek koşuluyla 300 aya kadar vadelendirmek mümkün. Uygun kar ve tahsis ücretleri ile TL bazında konut finansmanı sağlayan gurbetçi mortgage’da faiz oranları yüzde 4,8 olarak hesaplanmaktadır.

Başvuru için gerekli belgeler nelerdir?

Gurbetçi mortgage kredi ürününü sunan bankaların başvuru için gurbetçilerden istediği bazı belgeler bulunuyor. Bu belgeler bankadan bankaya değişebilmekle birlikte, gerekli görülen durumlarda gerekli belgeler haricinde kefil ve ek dökümanlar da talep edilebilir.
Gurbetçi mortgage için gerekli belgeler:
  • Nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet,
  • Yurtdışında ikamet adresini gösteren belge (Elektrik, telefon faturası gibi),
  • İkamet edilen ülkedeki gelir durumunu gösteren gelir belgesi veya ücretli çalışanlar için maaş bordrosu (Yeminli tercümandan tercüme edilmiş hali ile), firmanın imza sirküleri beyanı,
  • Üç aylık banka hesap ekstresi ve kredi kartı veya kredi ekstresi,
  • Serbest meslek sahipleri ve işletme sahipleri için son yıla ait vergi levhası ve onaylı bilanço, gelir tabloları, mizan, imza sirküleri, kuruluş ve en son ortaklık payını gösteren Ticaret - Sicil Gazetesi,
  • Satın alınacak konuta ait kat mülkiyeti veya kat irtifakı tapusu ve yapı kullanım izin belgesi,
  • Evliyse eş muvafakatnamesi.

Yurt dışında yaşayıp Türkiye’den nasıl ev satın alınır?

Yurt dışında yaşıyor ve Türkiye’de ev alarak yatırım yapmak istiyorsanız iki alternatifiniz bulunuyor. Gurbetçi mortgage veya diğer konut finansmanı alternatifi olarak RUUF’u tercih ederek peşinatsız, kişiye ve bütçeye özel aylık ödeme planlarıyla ev sahibi olabilirsiniz.
Konut finansman seçeneklerini değerlendirirken bireylerin öncelikle kendi durumlarına ve tercihlerine uygun olanı belirlemeleri önemlidir. Gurbetçi mortgage programları Türk vatandaşlarına yönelikken, RUUF Parça Parça Sahiplik Sistemi gurbetçiler için de geçerlidir. Her iki seçenek de yurtdışında yaşayan gurbetçilerin Türkiye'de gayrimenkul sahibi olmalarını sağlayan farklı yollar sunar.
RUUF, istediğiniz evi sizin için satın alır, siz de evinize dilediğiniz zaman yerleşip bütçenize göre ödemesini yapar, seçtiğiniz eve parça parça sahip olursunuz.
RUUF ile Türkiye'de sahip olmak istediğiniz eve; konut kredisi veya "gurbetçi mortgage" ile ulaşamıyorsanız, peşinat ödemek zorunda kalmadan, hemen içinde yaşamaya başlayarak ve 15 yıla kadar vade yapma imkanıyla sahip olmaya başlayabilirsiniz.
Gurbetçi mortgage finansmanının koşulları size göre değilse, düşük kredi limitleri ya da yüklü borç ödemeleriyle uğraşmak istemiyorsanız hemen bugün RUUF’a gelin, çok sevdiğiniz memleketinizde rüyalarınızdaki gibi bir eviniz olsun!
Paylaş
Bugün taşının, parça parça sahip olun!
Hemen şimdi kayıt olarak hayalinizdeki eve sahip olmak için ilk adımı atabilir,
bekleme listesinde yerinizi alabilirsiniz.