02.10.2023
3dk okuma

Peşinat Ödemeden Ev Sahibi Olmak

Peşinat Ödemeden Ev Sahibi Olmak

Peşinat Ödemeden Ev Sahibi Olmak ya da Peşinatın Yoksa Ev Sahibi Olamamak?

İşte bütün mesele bu!
Ev sahibi olmaya isteyedurun, hadi bir hesap yapalım dediğinizde karşınıza çıkan devasa bir peşinat ve bütçenize göre kocaman aylık ödemeler anında tat kaçırıyor değil mi?
Peşinat için birikiminiz yoksa ev sahibi olmak bir çok insan için hayalden öteye geçemiyor. Kimse hayalleri ertelemek istemez; hele ki finansal yöntemlerin sizi mecbur bıraktığı yüklü peşinat ve ödemeler sebebiyle. RUUF ile artık peşinat mecburiyeti sona eriyor.
Konuyu biraz detaylandıralım ve örnek üzerinden anlatalım. Seren ve Uğur milenyum kuşağı dediğimiz yaş aralığında, çalışkan, bir o kadar hayattan zevk almayı seven, kendi evleri olsun isteyen ama şartların getirdiği çözümsüzlükten bu hayallerini ertelemek zorunda kalan bir çift.
Bir erkek ve bir kadının sırtlarını duvara vererek poz verdikleri bir eski İstanbul tipi apartman önü.
RUUF ile tanıştıklarında önce inanamıyorlar. Peşinatsız ev sahibi olmak mı? demiş Seren Hanım. Çünkü insanlar ev almak için önce bankaya gidiyor, hesaplamalar peşinatsız asla yapılmıyor. Çıkan aylık ödemeler hayallerindeki evi aldırmadığı gibi, konuya uzaklaştırıyor, stres yaptırıyor. Bunlar sizin de yaşadığınız şeyler olabilir.
RUUF'un sizin için en temelde yaptığı şey aslında peşinat biriktirmenize yardımcı olmak. Bunu yaparken de sizin hemen o evde yaşamaya başlamanızı sağlamak. RUUF olarak sizin için arzu ettiğiniz evi önce biz satın alıyoruz. Bütçenize göre size özel bir ödeme planı sunuyoruz, bunu da gelirinize göre yani ödeyebileceğiniz miktar üzerinden hesaplıyoruz. Siz o eve anında yerleşebiliyorsunuz. Bir manada ilk günden evin sahibi oluyorsunuz diyebiliriz. İstediğiniz evde otururken aylık ödemelerinizi yaparak RUUF’tan yani bizden evi parça parça satın alıyorsunuz. “Gibi düşünün” demiyoruz, burası en önemli kısmı. Ev parça parça sizin oluyor.
15 yıla varan vadelerle peşinatınızı biriktirebiliyorsunuz. Aslında bir bankaya vereceğiniz peşinatı evinizin içinde yaşarken size biriktiriyoruz. Bunu RUUF hesaplama aracıyla daha iyi anlatmak gerekirse şöyle özetleyelim.
Seren ve Uğur çifti RUUF’a geldiğinde peşinat manasında bir birikimleri yoktu. Almak istedikleri evin fiyatı 4,5 milyon TL'ydi. Bankaya gitseler bu fiyatta ikinci el bir ev için 2.250.000 TL peşinat ve aylık olarak 69.295 TL’lik bir meblağ çıkıyor. Toplam geliri 60.000 TL olan bu aile için bu ödeme planı ile ev sahibi olmak imkansız.

Peki ya RUUF’ta nasıl hesaplanıyor?

Peşinat istemiyoruz. Amaç zaten 10 sene içinde peşinat kadar olan kısmı size erişilebilir aylık ödemelerle biriktirtmek.
Çiftimizin aylık ödemesini gelirlerine göre belirliyoruz. O da RUUF ile 4,5 milyonluk ev için 18.750 TL ‘lik bir aylık ödeme olarak karşımıza çıkıyor.
Uğur Bey’’in ilk tepkisi “Gerçekten mi? Yanlış mı hesapladık?” olmuş. Sonra da “Bizim jenerasyon için bu şartlarda ev sahibi olmak imkansızdı. Ama artık RUUF ile öyle değil. Böyle bir çözümle herkesin kazançlı çıktığı bir model gerçekten bir buluş olmuş. İcat gibi bir şey.” demiş Uğur.
Buradaki bir başka önemli detay RUUF’un yatırım ayağının olması. Nitelikli yatırımcılar yatırım yapıp, gelire ortak olabiliyor. RUUF, yatırımcılar ile ev sahibi adayları arasında köprü kuruyor.
Gökyüzünden çekilmiş İstanbul fotoğrafı. Yüzlerde apartman, sokaklar ve otomobiller tam tepelerinden görünüyorlar.
“Ben de bir hesaplama yapayım, neymiş ne değilmiş, ilgimi çekti.” veya “Yok ya, olamaz öyle şey, gözümle kendim göreyim” diyorsanız, buyurun sizi RUUF hesaplama aracına yönlendirelim. Buradaki linke tıklayıp, bütçenize göre hesaplama yapabilirsiniz.
Hayallerinizi ertelemeyin, istediğiniz evde şimdi yaşayın.
Paylaş
Bugün taşının, parça parça sahip olun!
Hemen şimdi kayıt olarak hayalinizdeki eve sahip olmak için ilk adımı atabilir,
bekleme listesinde yerinizi alabilirsiniz.