16.03.2023
3dk okuma

Bankalar Konut Değerinin Ne Kadarı için Kredi Verir?

Bankalar Konut Değerinin Ne Kadarı için Kredi Verir?
Ev almak isteyen herkesin akıllarındaki sorulardan biri de bankaların konut değerinin ne kadarı için kredi vereceğidir. İstediği eve sahip olmak isteyen alıcılar, finans kurumlarının uzun süren prosedürleri ile uğraşmadan RUUF ile herhangi bir peşinat ödemeden hayalindeki eve kavuşabilir. Peki, konut sahibi olmak isteyen alıcıların bilmesi gerekenler nelerdir? RUUF ev alma hayali olan kişilere hangi kolaylıkları sağlıyor?
Konut Kredisi İçin Yeterli Peşinatın Yok mu?
RUUF ile istediğin eve peşinatsız sahip ol, içinde hemen oturmaya başla.
Hemen Başvur

Konut Değerinin Ne Kadarı için Peşinat Gerekli?

Konut kredisinde belirlenen peşinat oranı; konut sahiplik durumuna, enerji tüketim kategorisine ve evin değerine göre belirlenmektedir.
Talep edilen konutun tipine, enerji tüketim değerine ve değerine göre peşinat oranı hesaplanır ve müşteriye sunulur. 24.02.2023 tarihinde duyurulan BDDK kararı öncesinde en düşük peşinat oranı kredi miktarının %20’si kadardı.
24.02.2023 tarihinde güncellenen BDDK konut kredileri düzenlemeleri gereğince, 1. el (sıfır) konutlar için 20 milyon TL’ye ve 2. el konutlar için 10 milyon TL’ye kadar değere sahip konutlarda kredi peşinatları sınırlandırılmıştır. Karar gereği banka kredisi aşamasında istenen peşinatlar %10’dan %80’e kadar değişmektedir.

Evin Değeri Nasıl Belirlenir?

RUUF ile Peşinat Ödemeden Nasıl Ev Sahibi Olabilirim
Emlak değerleme analizleri sonucunda konum, oda sayısı, kat sayısı ve metrekare oranı göz önüne alınarak bir değer belirlenmektedir. Evin değeri bunların yanı sıra konutun kira bedeline göre, benzer türdeki konutların değerlerine göre ve yatırımın geri dönüş süresine göre de belirlenmektedir. Evin değerinin belirlenmesinde emlak danışmanlarından da bu konuda bilgi alınabilmektedir.

Evin Ekspertiz Değerinin Yüzde Kaçına Kredi Verilir?

Bankalar tarafından satın alınacak evin tamamı için kredi verilmemektedir. Her bankanın anlaşmalı olduğu ekspertiz uzmanları bulunur. Konut kredisi için bankalar tarafından verilen en yüksek kredi oranı ekspertiz değerinin %90’ı tutarındadır. Burada eksper tarafından belirlenen değerin evin piyasa değerinin altında olabileceğini de göz önünde bulundurmak gerekir. Bu durumda alıcının ödeyeceği peşinat miktarı evin satış değerinin %10’undan daha yüksek olabilmektedir.

Konut Kredisi Peşinatı için Nasıl Birikim Yapılır?

Bankaların konut kredisi için istedikleri peşinatı tamamlamak hem meşakkatli hem de zorlayıcı bir işlemdir. Peşinat istemeyen, üstelik peşinatı biriktirmenize yardımcı olan RUUF’un ödeme kolaylıkları ile uzun süre beklemeden evinize sahip olabilirsiniz. Ev hayali olan kişilerin kredi çekmek için geliri banka kredisine yetmediğinde veya banka istenilen kredi miktarına onay vermediğinde RUUF sayesinde hayaller ertelenmeden gerçekleştirilebilir. RUUF’un müşterileri için hazırlamış olduğu parça parça sahiplik sistemi ile birlikte peşinat birikimine ihtiyaç duymadan konut sahibi olabilirsiniz.

Peşinat için İhtiyaç Kredisi Alınabilir mi?

Konut kredisi için gerekli peşinatın finansmanı için ihtiyaç kredisi alınabilir. Peşinat için ihtiyaç kredisini, konut kredisi çekilen bir bankadan veya başka bir bankadan almak mümkündür. Bankaların önermiş olduğu ihtiyaç kredileri, müşterilerin ödeme koşullarını zorlaştırabilir. Hem peşinat sürecini hem de konut kredisi ödeme sürecini sizler için daha avantajlı hale getiren RUUF sayesinde bütçenize uygun koşullarla ev sahibi olabilirsiniz.

RUUF ile Peşinat Ödemeden Nasıl Ev Sahibi Olabilirim?

Banka konut kredisi için gerekli peşinata sahip olmayan kişiler, RUUF’un her ihtiyacı gözeten ödeme koşullarından yararlanabilir ve finansal yüklerini hafifletebilirler.
RUUF ile peşinat ödeme zorluğu yaşamadan ev sahibi olmak için düzenli bir gelire sahip olmak yeterlidir. Başvuru aşamasından sonra talep ettiğiniz ev satın alınır ve size parça parça satışı gerçekleştirilir.
RUUF ile sahip olmak istediğiniz eve, içinde hemen yaşamaya başlayarak ve 15 yıla kadar vade yapma imkanıyla sahip olmaya başlayabilirsiniz. Dilerseniz konut kredisi için ihtiyacınız olacak peşinatınızı biriktirir, dilerseniz de konutun tamamına parça parça sahip olabilirsiniz.
Peşinat biriktirmek isterseniz süreç sonunda ister RUUF anlaşmalı bankalardan ister kendi bankanız üzerinden alacağınız konut kredisi ile evinizin %100 sahibi olabilirsiniz.
Siz de hayalinizdeki eve bir adım daha yakın olmak için hemen bugün başvuruda bulunun!
Paylaş
Bugün taşının, parça parça sahip olun!
Hemen şimdi kayıt olarak hayalinizdeki eve sahip olmak için ilk adımı atabilir,
bekleme listesinde yerinizi alabilirsiniz.