20.02.2023
4dk okuma

Emlakçıdan Taksitle / Senetle Ev Satın Almak

Emlakçıdan Taksitle / Senetle Ev Satın Almak
Konut alım satım gibi işlemlerini kısa sürede gerçekleştirmek isteyen kişiler, bu işlemlerini emlakçılar aracılığı ile yapabiliyor. Emlakçı alım satım sözleşmesiyle birlikte kaç taksit olarak ödeneceğine karar veriliyor.
Bu şekilde konut sahibi olmak yerine RUUF ile şeffaf, hızlı ve sistematik şekilde çalışan bir konut finansman türüyle konuta kavuşmak çok daha mantıklı! İlerde herhangi bir maddi sorun yaşadığınızda evinizin güncel değerleme fiyatı üzerinden sahip olduğunuz payın tutarı hesaplanır. Bu tutardan evinizi tekrar satabilmemiz için gerekli olan aracı komisyonu ve evin yenilenmesi için gereken giderler için ev değerinin %3’ü oranına kadar bir kesinti yapıldıktan sonra kalan miktar tarafınıza geri ödenir.
Peki, emlakçıdan bir ev aldığınızda aynı durumu yaşadığınızda herhangi bir güvencesi var mı? İyi düşünülmesi gereken kritik bir nokta.

Emlakçıdan senetle ev alınabilir mi?

Emlakçıdan veya inşaat proje firmalarından senetle ev alabilirsiniz. Senetle ev almaya karar vermeden önce emlakçının ya da inşaat firmasının güvenirliğini araştırın. Özellikle firmanın inşaatı bitirme sigortasının olup olmadığını araştırmanız ileride oluşabilecek bir iflas durumunda güvence altında olmanızı sağlar.
Adınıza ve tek tek hazırlanmamış senetler sizin için büyük bir soruna dönüşebilir. Bu nedenle senetle ev almak ne kadar güvenilir? Daha güvenilir satın alma yöntemleri varken neden senetle ev almayı tercih edesiniz ki…

Senetle nasıl ev satın alınır?

Bankalardan kredi kullanma şansınız yoksa inşaatı devam eden ya da bitmiş inşaat projelerine başvurarak senetle bu dairelerden birini satın almak için müteahhit ya da inşaat firmasıyla görüşebilirsiniz. Henüz bitmemiş inşaatlar veya bitmesine birkaç sene olan evler, gerçek değerinin yarısına kadar satılabiliyor. Bu sayede sizler hem yüksek vade farkı ödemekten kurtulursunuz hem de ev sahibi olursunuz.
Senetle ev alma seçenekleri:
  • Faizsiz ödeme sistemiyle ev sahipliği sunan sistemlere dahil olmak.
  • İnşaat firması ile senetle ev alma sözleşmesi yapmanız gerekir.
  • Temelden ev alırken ön ödeme niteliğinde senet imzalamak.
Peşinatsız senetle ev alma seçeneklerinin de neler olduğuna bakalım:
  • Temelden bir ev satın aldığınızda peşinat ödemezsiniz.
  • Uzun vadeli senet imzaladığınız zaman peşinat ödemezsiniz.
  • Faizsiz ev sahibi olma sistemlerine dahil olursanız ödeme planınıza bağlı olarak peşinat ödemeyebilirsiniz.

Senetle ev alırken dikkat edilmesi gerekenler

Günümüzde inşaat firmaları kredi kullanamayan kişiler için senetle konut satışı yapmaya devam ediyor. Ev sahibi olmak isteyenlere uzun vadeli senetler sunuluyor. Senetle ev almaya karar verirseniz diye dikkat etmeniz gereken maddeleri birlikte inceleyelim.
  • Öncelikle inşaat firmasının güvenirliğini sorgulayın. Referans olarak inşaat şirketinin önceki projelerini araştırın ve projeleri belirttikleri zamanda bitirebilmişler mi? Bunu teyit edin.
  • Konut projelerinden daire satın alırken inşaat firmalarının sunmuş olduğu uzun vadeli senetli ödeme seçeneğini değerlendirebilirsiniz.
  • Beğendiğiniz konut projesinin yapı ruhsatının olup olmadığını e-Devlet üzerinden kontrol edin.
  • Henüz kat irtifakı kurulmamış konut projesini tercih etmeyin.
  • Konut satın alacağınız firmanın inşaatı bitirme sigortasının olmasına özen gösterin.
  • Tüketici Kanunu’na göre tüketiciden bir senet alınacaksa bu senetlerin her bir taksit için ayrı ayrı ve muhakkak isme yazılı şekilde alınması gerekir. Çünkü üzerinde nama yazan senet piyasada dolaşamayan sadece o satıcı firmanın elinde bulunmak zorunda olan senettir. Bu şekilde bir senedinizin olması durumunda sizin senediniz başka bir firmaya devredilemez.
  • Senetli satışlarda; aldığınız gayrimenkulün pafta ve parseli yazmalı. Bu satışın teminatıdır şeklinde bir ibarede yer almalıdır.

Taksitle ev alırken senet yerine daha güvenilir bir alternatif var mı?

RUUF ile taksitle hemen teslim ev sahibi olabilirsiniz. Senetle ev almak yerine RUUF ile bir eve sahip olmak istediğinizde ev, sizin için satın alınır. Satış vaadi sözleşmenizi RUUF ile imzalarsınız.
Senet ile ev aldığınızda hemen teslim bir ev değilse tüm ödemeleriniz bittikten sonra eve yerleşebilirsiniz. RUUF’un parça parça sahiplik sistemindeyse evinize hemen yerleşebilirsiniz.
Daha fazla beklemeden evinde keyifle yaşa diye senin için RUUF var. Parça parça sahiplik sistemi ile ev sahibi olmak için aracı olan RUUF, sizi satış vaadi sözleşmesi ile hem tüm ödemelerinizi hem de tüm birikiminizi resmi şartlar altında güvence altına alıyor.
Paylaş
Bugün taşının, parça parça sahip olun!
Hemen şimdi kayıt olarak hayalinizdeki eve sahip olmak için ilk adımı atabilir,
bekleme listesinde yerinizi alabilirsiniz.