16.01.2023
3dk okuma

Yeni Evim Projesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yeni Evim Projesi Başvurusu Nasıl Yapılır?
Orta gelirli ailelerin düşük faizle ev sahibi olmasını amaçlayan Yeni Evim Konut Kampanyası'na başvurular 16 Ocak tarihinde başladı.
Herhangi bir başvuru ücretinin ve kura sisteminin olmaması ev sahibi olmak isteyen aileler için bu haliyle oldukça cazip bir fırsat gibi görünüyor.
Yeni Evim Projesi’nden ilk aşamada sadece 100 bin ailenin yararlanabilecek olması ve istenilen şartlara uygun kaç ailenin var olduğu ise merak konusu.
Kampanyaya; Emlak Katılım, Halkbank, Vakıfbank Vakıf Katılım, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım aracılığıyla başvurulabilecek.
Yeni Evim Projesi'ne nasıl başvurulacağını gösteren bir illüstrasyon

Adım Adım Yeni Evim Kredi Başvurusu

15 sene vade ile sağlanacak finansmanlarda %0,69'dan başlayan faiz oranları uygulanacak. Başlangıçta konut bedelinin %10'u peşin alınacak. Peşinat için dilerseniz %10’nun üzerinde de ödeme yapabilirsiniz.
Yeni Evim Kredisi başvurusunu yapabilmek için almak istediğiniz daireyi belirledikten sonra açıklanan banka veya katılım bankalarına başvurunuzu gerçekleştireceksiniz. Banka önce hem kişinin hem de projenin kriterlere uygunluğunu denetleyecek. Şartları sağlayan kişi ve projelere kredi imkânı tanıyacak.

Kimler Başvurabilir?

  • Yeni Evim Projesi finansman desteğinden yararlanacak kişilerin konutunun olmaması gerekiyor*.
  • Konut alacağı ilde, son 1 yıl içinde konut satışı yapmamış olması bekleniyor.
  • Birinci bölge: İstanbul. İkinci bölge: Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla. Geriye kalan diğer tüm iller de 3. bölge olarak belirlendi.
  • Birinci bölge ve İkinci bölge için son 1 yılda o ilde ikamet etmesi gerekiyor.
  • Kredi başvurusunda bulunan kişilerde, son 1 yılın en az 9 ayında sosyal güvenlik primini ödeme şartı aranacak.
Yeni Evim Projesi'nde kullandırılacak kredinin bölgelere göre dağılımını gösteren bir tablo
Kampanyadan yararlanmak için kendi şehrinizdeki Emlak Konut Projeleri'ne bakabilirsiniz.
  • Kırsaldaki evler, devre mülkler bu kriter kapsamında değerlendirilmez. Hanede (eş ve 18 yaş altı çocuklar dahil) en az 1 tane %50 ve üzeri hisseli konut tapusu varsa ya da hisse oranına bakılmaksızın hanede birden fazla hisseli konut tapusu varsa programdan yararlanılamayacaktır.

Kampanyaya 2. el evler dahil olacak mı?

Yeni Evim Kampanyası; yeni konutları kapsayacak, 2. el konutları kapsamayacaktır. Emlak Konut GYO’nun ürettiği projeler; GYODER, İNDER, KONUTDER, İMKON ile Türkiye Müteahhitleri Birliği’ne bağlı olan şirketlerin projeleri ve 81 ilin tamamındaki firmaların ürettiği tüm konut projeleri; gerekli mali ve teknik kriterleri karşıladıkları takdirde bu sürece katılabilirler.

Ödeme Planı Nasıl Olacak?

Finansman tutarlarına göre faiz oranlarında değişiklikler söz konusu.
Finansman tutarı 2 Milyon TL’ye kadar olan konutlarda 0,69, 2 ile 4 Milyon TL arası olanlarda 0,79 ve 4 ile 5 Milyon TL arası olanlarda ise 0,99 faiz ile 15 yıl ödeme vadesi olacak.
Konut satış bedelinin %5’i kadar tutar, yüklenici firma katkısı olarak ilk 3 yıla kadar ödeme planına yansıtılacak.
Finansman kolaylık döneminde finansman taksitlerinin hane gelirinin %30’unu geçen kısmı için katkı sağlanacaktır.
Sağlanan katkılar son 8 yılda finansman taksitleriyle birlikte geri ödenecektir.
Yeni Evim Finansman Programının özelliklerini gösteren özet bir tablo

Projeye başvuru hakkınızın olmaması durumunda ne yapabilirsiniz?

Yeni Evim Konut Finansmanı için gerekli şartları sağlamıyorsanız hemen teslim ev alabileceğiniz alternatif konut finansman türlerine yönelerek ev sahibi olabilirsiniz.
Size güzel bir alternatif olarak RUUF’u öneririz. Beğendiğiniz evle birlikte veya aradığınızın evin özelliklerini bütçenizi belirterek bize ulaşabilirsiniz.
Böylece bekleme listesine kaydolarak bütçenize uygun ödeme seçenekleriyle Yeni Evim Konut Finansmanı’ndaki kadar kısıtlamaya maruz kalmadan siz de evinize sahip olabilirsiniz.
Hatta evinize hemen taşınabileceğiniz Parça Parça Sahiplik Sistemi ile bekleme sürecinden kurtulursunuz.
Dilerseniz peşinat ödemesiyle dilerseniz peşinatsız ödeme seçeneği ile de başvuru yapabileceğinizi belirtmek isteriz. Hemen başvuru yapmak için acele edin! Kampanya dönemimize özel 2 adet ücretsiz konut değerleme raporumuzdan da faydalanma şansını yakalayın. Bekleme listesine kaydolmanın tam zamanı!
Paylaş
Bugün taşının, parça parça sahip olun!
Hemen şimdi kayıt olarak hayalinizdeki eve sahip olmak için ilk adımı atabilir,
bekleme listesinde yerinizi alabilirsiniz.