10.01.2023
3dk okuma

RUUF ile Konut Sahibi Olmak

RUUF ile Konut Sahibi Olmak

RUUF ile Konut Sahibi Olmak: “Bizim de bir evimiz olmasın mı?”

Türkiye ve dünyadaki ev sahibi olma sorunsalı ve yenilikçi çözümde RUUF

Bizim de olsun, sizin de olsun, herkesin bir evi olsun tabi ki. Başını sokabileceği bir çatısı, hayalindeki evde oturma özgürlüğü, aylık düzenli “kira” ödemesinin sokağa atılan bir olgudan ev sahibi olma yolunda peşinat biriktirmeye dönüşmesi.
Yazımızda bunlardan bahsediyor, sadece Türkiye’deki değil dünyadaki ev sahibi olma zorlukları ve buna karşın üretilen finans çözümlerini inceliyor olacağız.
Bu yazıyı size derleyen bir milenyum çocuğu, Y kuşağı mensubu, güzellikleri yaşayan ama zorlukları da kucaklayan bir dünya vatandaşı olarak 35 yaşımdan sesleniyorum. Evet zor. Ev sahibi olmak çok zor-du. Zordu ta ki RUUF ile tanışana kadar diyorum, ama buraya sonra döneceğim. Önce tespitler.
Kimler son yüzyılda rahat ev sahibi oldular; baby boomers yani 2. Dünya Savaşı sonrası doğan takriben anne-babalarımız diyebileceğimiz kuşak, ardından sonra başarıya odaklı X kuşağı ablalar abilerimiz, ha bi de anneanne- dede jenerasyonu olan sessiz kuşak. Bize kadar her şey okey, süper, bir şekilde ev sahibi olunuyor.
Aydınlık gökyüzünden bir İstanbul fotoğrafı

Peki milenyumlar ne ile karşılaştı?

90’lar sonrası hızla gelişen teknoloji, devasa büyüyen finans sektörü, şirketler, özel sektör, üretim fazlaları, tüketim çılgınlığı derken, işin içine birey olma, geç evlenme, enflasyon ve gelir dengesi parametreler de girince, işler ev sahibi olma konusunda karışıyor.
Ev sahibi olmanız için öncelikle peşinatınız olmalı. Ama bu peşinatlar bu şartlar altında hop diye birikmiyor. Devreye banka kredileri giriyor. İşin handikapı peşinatı kredi ile hallederiz derken zaman aralığı kısa ve gelire göre ödenemeyecek aylık taksitlerle karşı karşıya kalmak ev sahibi olma matematiğini bozar hale geliyor. Bu sadece Türkiye’de değil dünyanın geri kalanında da bu şekilde yaşanır halde. Amerika’da mortgage mevzusu deneniyor, ancak dünya finans tarihinin en büyük krizlerinden birine yol açıyor.
Kendi evinin berjerinde oturmuş ve gülerek bakan bir kadın

Yok mu bunun bi’ çözümü?

Var tabi. Teknolojinin gittikçe gelişmesi, finans yöntemlerinin çeşitlenmesi ve de yaratıcı fikir insanlarının bir araya gelmesi ile dünyada yeni çözümler üretildi ve günümüzde hayata geçmiş vaziyette. Kısa ve net anlatalım. Ev sahibi olmanız için bir fon oluşturuluyor. Bu fonun finansörleri yani yatırımcıları mevcut. Diğer tarafta ise ev sahibi olmak isteyenler yani siz varsınız. Fon da arada köprü görevinde. Bu fon devletin gerekli mercileri tarafından destekleniyor, güvence altına alınıyor.
RUUF işte bu fonun kendisi. Yazımıza buradan sonra RUUF üzerinden devam edelim. RUUF fonu sizin için hayalinizdeki evi satın alıyor. Sizin için gelirinize ve koşullarınıza uygun bir ödeme planı çıkarıyor. Buradaki öncelikli hedef size almak istediğiniz evin peşinatını biriktirmenizi sağlamak. Bu da evin toplam değerini %30’unu oluşturuyor.
Yani siz RUUF ile bir anlaşma yapıyorsunuz. RUUF size evi satın alıyor. Siz hayalinizdeki evde ŞİMDİ oturmaya başlıyorsunuz. Aynen yanlış duymadınız. Evde otururken kira öder gibi aylık peşinatınızı biriktiriyorsunuz. Sokağa atılan para söz konusu olmaktan çıkıyor. Üstelik evde ilk günden oturmaya başlıyorsunuz. Yani RUUF ile hayalinizdeki evde ilk günden itibaren yaşamaya başlıyorsunuz. Siz RUUF’a ödemelerinizi yaptıkça, evi parça parça RUUF’tan satın alıyor ve peşinatı biriktirmiş oluyorsunuz. Peşinat birikince evin geri kalanı için istediğiniz bankaya kredi için gidebilirsiniz, ya da yine RUUF üzerinden anlaşmalı bankalarla yola devam edebilirsiniz.
Tüm dünyada emlak sektörüne yön vermeye başlayan bu finans aracı devrim niteliği taşıyor. RUUF global vizyonu ile Türkiye’de ev sahibi olmak isteyen ama bunu hayalden öteye taşıyamayan bir çok insan için harika bir çözüm olarak karşımızda.
Paylaş
Bugün taşının, parça parça sahip olun!
Hemen şimdi kayıt olarak hayalinizdeki eve sahip olmak için ilk adımı atabilir,
bekleme listesinde yerinizi alabilirsiniz.